Hoogte WW uitkering

Wil je weten wat de hoogte van je WW uitkering wordt, lees dan hieronder verder.

Recht op WW Uitkering

Allereerst is het belangrijk om uit te zoeken of u wel in aanmerking komt voor een WW uitkering. Heeft u wel recht op deze uitkering? Er zijn een aantal situaties waarbij u geen recht heeft op een uitkering. Voorbeelden van situaties waarbij u geen ww uitkering krijgt zijn:

hoogte ww uitkering

Globaal genomen kan je zeggen dat wanneer je buiten je eigen schuld om je baan verliest, dat je dan een WW uitkering krijgt.

Ook telt er een dagencriterium. De 36 weken voor je ontslag moet je minimaal 26 weken hebben gewerkt om in aanmerking te komen voor een uitkering.

Hoogte WerkloosheidsWet Uitkering

Om te bekijken wat de hoogte van je ww uitkering wordt wanneer je daar recht op hebt zijn een aantal zaken van belang.

De uitkering wordt gebaseerd op je laatst verdiende salaris. Dit is ook begrijpelijk omdat mensen die doorgaans meer verdienen ook meer kosten hebben (aan bijvoorbeeld de hypotheek van het huis).

De eerste drie maanden krijgt iedereen die recht heeft op een WW uitkering. Hoelang de ww uitkering hierna duurt kan je lezen bij de duur van de ww uitkering.

De eerste twee maanden ontvang je 75% van je dagloon als uitkering. De derde maand ontvang je 70% van je dagloon. Heb je recht op nog meer maanden WW uitkering, dan ontvang je deze overige maanden ook 70% van je dagloon. Elders op de site kun je de hoogte van je WW uitkering berekenen.

Met dagloon wordt bedoelt het loon dat je per dag verdiende, zonder eventuele bonussen, reiskosten en dergelijke. Er is een maximum gesteld van een kleine € 200,- aan het dagloon. Hogere daglonen worden dus 'afgeroomd' tot dit maximum.


Hoogtewwuitkering.com is een puur informatieve site. Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten worden ontleend.

X Wij gebruiker cookies. Als u gebruikmaakt van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. meer informatie ok